از من تا تو

از من تا تو

از من تا تو

از من تا تو

انواع روش‌ کاشت درخت آلبالو


انواع روش‌ کاشت درخت آلبالو

یکی از خوشمزه‌ترین میوه‌های تابستانی که طرفداران زیادی دارد، آلبالو است. درخت این میوه محبوب می‌تواند به‌ راحتی در اکثر شرایط آب‌ و هوایی و مناطق به رشد خود ادامه دهد و محصولات لذیذی تولید کند. از این‌ رو نیز کاشت درخت آلبالو بسیار رواج یافته‌ است و افراد زیادی این درخت زیبا را در باغچه حیاط یا باغ خود می‌کارند. اگر قصد خرید نهال آلبالو را دارید با ما همراه باشید.

به‌ طور معمول این درخت را می‌توانید با استفاده از روش‌های مختلفی به‌ راحتی بکارید. بنابراین اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری در رابطه با پرورش و نگهداری درخت آلبالو به دست آورید، بهتر است به مطالب ذکر شده در ادامه مقاله نیز توجه کنید.

روش کاشت درخت آلبالو بسیار متنوع می‌باشد. از متداول‌ترین روش‌ها می‌توان به روش کاشت بذر، پاجوش و پیوند اشاره کرد. آلبالوهای معمولی به روش پاجوش کاشته می‌شوند ولی آلبالو گیسی و مجارستانی به روش پیوند با آلبالو تلخ و پیوند شکمی تولید می‌شوند. ارتفاع درخت آلبالو بین ? تا ?? متر است و بین ?? تا ?? سال بار می‌دهد.

برای کاشت آلبالو چه در مقیاس کوچک مانند حیاط خانه و چه در ابعاد بزرگ‌تر مانند باغ، در مرحله اول این نکته را در نظر بگیرید که فضا آفتاب‌گیر خوبی داشته باشد و حداقل روزی ? ساعت نور خورشید به آن محدوده بتابد، البته خاک و نوع آبیاری هم مهم است.

تکثیر درخت آلبالو

درخت آلبالو به روش‌های کاشت بذر، ازدیاد پاجوش، قلمه زدن و پیوند تکثیر می‌شود. در بیشتر مناطق کشور ما تکثیر درخت آلبالو از طریق قلمه و پیوند روی دیگر درختان آلبالو صورت می‌گیرد. میوه‌های درختانی که بر روی این پایه‌ها قرار دارند دارای مرغوبیت فراوانی هستند و میزان سازگاری پایه و پیوندک نیز بسیار زیاد است. آلبالو‌های بومی اغلب به روش پاجوش کاشته می‌شوند و آلبالو گیسی و مجارستانی به روش پیوند با پایه محلب (آلبالوی تلخ) و پیوند شکمی تکثیر می‌شود.

https://alphanahal.ir/sour-cherry-seedlings/

کاشت درخت آلبالو به روش بذر

در این روش، بذر آلبالو را در گلدان می‌کارید و در سرمای طبیعی زمستان یا یخچال قرار می‌دهید تا نیاز سرمایی آن برطرف شود و جوانه بزند. این روند بین ? تا ? هفته زمان خواهد برد.

برای کاشت درخت آلبالو به روش کاشت بذر در گلدان، باید گلدان حاوی این گیاه در فضای سرد نگهداری شود تا سرمای زمستانی به جوانه‌زنی آن در بهار کمک کند. ? تا ? هفته کافی است تا نیاز سرمایی این گیاه برطرف شود. همچنین این نیاز سرمایی را به طور مصنوعی در یخچال نیز می‌توان برطرف کرد.

کاشت درخت آلبالو به روش هسته

بعد از کاشت بذر بیشترین روشی که برای کاشت درخت آلبالو از آن استفاده می‌شود، روش کاشت هسته است که از سایر روش‌ها بسیار آسان‌تر می‌باشد. در این روش ابتدا هسته‌ی آلبالو را جدا کرده و هسته را می‌شوییم تا گوشت آلبالو روی آن نباشد.

هسته‌‌های آلبالو را در ظرف شیشه‌ای که تا نصفه کود مرطوب وجود دارد قرار داده و روی آن را با کود مرطوب بپوشانید و در ? درجه سلسیوس قرار دهید و همواره آن را مرطوب نگه دارید و از خیس کردن لایه‌های آن جلوگیری کنید.

بعد از تمام شدن خطر سرما هسته‌های آلبالو را در فضای باز بکارید به طوری که عمق گودال برای کاشت دو برابر طولش باشد سپس روی آن را ماسه بپوشانید و از سخت شدن خاک روی آن جلوگیری کنید تا مانع جوانه‌زنی نشود. دو ماه کاملا خاکش را مرطوب نگه دارید. پس از دو ماه جوانه‌ها ظاهر می‌شود.

کاشت نهال آلبالو از طریق پیوند

کاشت آلبالو؛ در برخی گونه‌ها مانند گونه‌های گیسی و مجارستانی از طریق پیوند انجام می‌شود. در این روش پیوند آلبالو تلخ و پیوند شکمی انجام می‌شود و پس از برگ‌ریزان درخت در فصل پاییز، نهال به زمین منتقل می‌شود.

کاشت درخت آلبالو از طریق پاجوش

در اطراف درخت آلبالو، پاجوش‌های زیادی می‌روید که می‌توانید با دقت دور آن‌ها را خالی کنید، پاجوش‌ها را بدون صدمه زدن به ریشه جدا کنید و  در گودال‌هایی که آماده کرده‌اید اقدام به کاشت آلبالو، نمایید.

 

قلمه زدن درخت آلبالو چگونه صورت می پذیرد؟

قلمه زدن یکی از متد های قدیمی جهت گسترش گیاهان است که درباره درختان میوه بیشتر اتفاق می‌افتد. طی این روش، یکی از شاخه‌ های جوان توسط وسیله‌ تیز استریل شده از گیاه مادر جدا می‌شود و در شرایط ریشه‌دهی قرار می‌گیرد. قلمه آلبالو باید در محیط سرد قرار بگیرد و معمولا قلمه گیاه را در فصل برگ‌ ریزان از ساقه اصلی جدا می‌کنند. برای سرعت ریشه‌دهی می‌توان از ویتامین‌ها و هورمون‌ها استفاده کرد و بهتر است در جعبه‌ها و یا گلدان‌های عمیق فرآیند ریشه‌دهی اتفاق بیفتد.

سپس در فصل کاشت آلبالو، قلمه‌های ریشه‌دار را باید در باغ یا باغچه غرس کرد.

کاشت از طریق نهال

اگر می‌خواهید در مدت‌ زمان سریع‌تری محصولات زیادی برداشت کنید، بهتر است اقدام به کاشت نهال آلبالو کنید. در نظر داشته باشید بهترین زمان برای کاشت درخت آلبالو از طریق نهال، اواسط آبان‌ ماه تا اسفند ماه است.

پس‌ از تهیه کردن نهال آلبالو باید آن را در عمق مناسبی از خاک بکارید و در آخر نیز کار آبیاری را انجام دهید. دقت داشته باشید نهال‌های آلبالو در این روش باید با فاصله 4 الی 6 متری از یک‌دیگر کاشته شوند تا بعداً رشد ریشه درخت دچار مشکل نشود و همچنین درختان بتوانند باروری بهتری داشته باشند.

کاشت درخت آلبالو: پرورش گیاه یک ساله

روش دیگر برای پرورش درخت آلبالو این است که به جای خرید بذر این گیاه، گیاه یک یا دوساله‌ی آن را خریداری کنید و به این نکته دقت کنید که گیاهی که انتخاب کرده‌اید شرایط و محیط رشدش به محیطی که شما در نظر دارید پرورش دهید نزدیک باشد زیرا گیاه به آن محیط عادت کرده است.

روش کاشت درخت آلبالو در اینجا به این صورت است که خاک را به عمق ?? سانتی‌متر حفر کنید و مقداری ماده‌ی آلی در انتهای گودال قرار دهید. ریشه‌ی گیاه را داخل گودال قرار دهید و سطح بالای ریشه‌ی گیاه را با خاک به طور کامل بپوشانید و برای کاهش حرکات احتمالی مانند وزش بادهای شدید بدنه‌ی آن را با طناب چند دور به دو میله‌ای که اطراف آن قرار دادید محکم ببندید.

خاک اطراف درخت را آبیاری کنید تا خاک آن سفت شود. بعد از آبیاری به آن کود دهید. کود را اطراف ریشه درخت بپاشید. درخت آلبالو پس از کاشت، مراقبت زیادی نیاز ندارد. این گیاه رطوبت و آب کافی از محیط اطراف خود دریافت می‌کند اما در روزهای خشک و بدون باران تابستان آن را باید آبیاری کنید.

آیا پرورش درخت آلبالو در باغچه ممکن است؟

از آنجایی که آلبالو، درخت مقاومی است، در بهار جلوه‌ای بسیار زیبا دارد و ظرف ? تا ? سال به بار می‌نشیند و از سوی دیگر کسی نیست که طعم آن را دوست نداشته باشد، بسیاری‌ها علاقمند هستند تا در باغچه خانه اقدام به کاشت آلبالو، نمایند.

خب در پاسخ به این سوال که آیا کشت آلبالو در باغچه ممکن است با خیر، باید گفت بله.

کاشت نهال آلبالو؛ پاجوش آلبالو، هسته و بذر در حیاط خانه ممکن است تا کمتر از یک دهه دیگر بتوانید از میوه‌های خوشمزه درخت خانه‌تان بستنی یخی یا مرباهای خوشمزه درست کنید.

احداث باغ آلبالو

آب و هوا: آب و هوا، عمدتا دما، مهم ترین عامل موثر بر توزیع جغرافیایی درختان آلبالو است، به طور کلی درختان در تابستان های طولانی و گرم و یا جایی که درجه حرارت در زمستان برای دوره های کوتاه مدت بالا می باشد رشد خوبی دارند. درختان آلبالو جوان به طول روز طولانی به طور مستقیم خوب پاسخ می دهند اما با افزایش سن این پاسخدهی صورت نمی گیرد. درجه حرارت بسیار کم در زمستان ممکن است جوانه ها،شاخه های انتهایی را از بین ببرد.

خاک: درختان آلبالو را در یک طیف گسترده ای از انواع خاک رشد می کنند که به خوبی زهکشی شده است. در بسیاری از مناطق مهم کشت آلبالو خاک غالب لومی شنی یا دیگر خاک های شنی است که معمولا خاک رس در قسمت زیرین قرار دارد. از آنجا که خاک رس سنگین تر اغلب به اندازه کافی خشک است، خاک سبک تر برای آلبالو ارجح تر است. خاک که بی آب هستند و بیش از حد خشک می باشند برای درختان آلبالو نامطلوب می باشد. بطور متوسط خاک حاصلخیز به نتایج بهتری نسبت به خاک بسیار بارور دارد.

فاصله درختان در کاشت

گاهی اوقات ارقام کوچکتر، مانند English Morello، در فاصله ?/? تا ?/? متری از هم کاشته می شوند. حداقل فاصله برای اکثر ارقام آلبالو ? متر است. فاصله ممکن است به ?/? متری هم افزایش یابد اگر خاک مناسب برای رشد درخت است، به ویژه برای ارقام قوی مانند ‘Montmorency. سیستم مربع به طور کلی در کاشت درختان آلبالو استفاده می شود. با این حال، سیستم کانتور را باید در برخی مناطق در نظر گرفت که در آن خطر فرسایش خاک وجود دارد. کاشت کانتور معنی کاشت هر ردیف از درختان در همان سطح و یا در یک خط منحنی با درجه انحراف خفیف همراه است که آب به آرامی حرکت می کند. در کاشت کانتور، باید حداقل فاصله حدود ?/? متر بین ردیف ها باشد.

خاک مناسب رشد نهال آلبالو چیست و باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟

خاکی که برای کاشت نهال آلبالو؛ مناسب است باید سبک باشد و از طرف دیگر زهکشی مناسبی هم داشته باشد. در عین حال، خاک باید رطوبت و مواد معدنی را حفظ کند و ریشه گیاه را در بربگیرد. بهترین نوع خاکی که برای باغ آلبالو بسیار کاربرد دارد خاک لومی لست. تلفیق خاک لومی رسی با خاک برگ و افزودن کود به آن، شرایط ایده‌آلی برای رشد آلبالو فراهم می‌ کند.

فصل مناسب کاشت آلبالو چه فصلی است؟

درخت آلبالو از نهال های علاقمند به سرما است که در سرمای زمستان آسیب نمی‌بیند و توان مقابله با آن را دارد. بنابراین بهترین زمان کاشت نهال آلبالو از اواسط آبان ماه تا نیمه اسفند ماه است.

درختان آلبالو باید در اسرع وقت پس از حفر گودال کاشته شود برای جلوگیری از از بین رفتن درختان جوان. در صورت امکان، درختان در پاییز کاشته شوند. در مناطقی که زمستانهای بسیار سخت دارند، کاشت بهار بهتر است. در عرض های جغرافیایی میانی که در آن زمستان نسبتا خفیف هستند، کاشت پاییزه معمولا ترجیح داده شده است و در مناطقی که در آن آب و هوای معتدل است. درختان باید قبل از کاشت به طور کامل در خواب باشند برای جلوگیری از رشد جوانه. رشد جوانه قبل از کاشت معمولا تلفات در نهال را افزایش می دهد. شخم زدن و یا دیسک عمیق معمولا لازم است. جاییکه در آن فرسایش یک مشکل بالقوه است، تنها یک نوار ? متری در ردیف درخت آماده می شود. از آنجا که آماده سازی خاک با محل و خاک نوع متفاوت خواهد بود، باید توصیه های محلی را دنبال کرد.

درخت آلبالو بعد از چند سال میوه می‌دهد؟

درخت آلبالو در شرایط مناسب بعد از سه تا پنج سال تولید میوه می‌کند. معمولا میوههای آلبالو در شاخه‌های یک ساله رشد می‌کنند و هرچه از عمر درخت می‌گذرد میوه‌دهی آن کم می‌شود. در حدود ??? روز بعد از گلدهی و در آمدن شکوفه‌های آلبالو، میوه این درخت می‌رسد. اگر ارقام بومی آلبالو را برای کاشت درخت آلبالو در خانه انتخاب کرده‌اید، زمان گلدهی نیمه دوم فروردین و زمان رسیدن میوه اوایل تیرماه است و شما می‌توانید از خواص آلبالو‌های دست پروده خودتان نهایت استفاده و لذت را ببرید.

مراقبت از درخت آلبالو

خاک: برای کاشتن درخت آلبالو باید از خاک  سبک و مرغوبی استفاده کنید تا بتواند به خوبی رشد کند. آلبالو  خواستار خاکی شور و قلیلی است ما بهترین خاک برای رشد آن خاک های لمونی رسی است. یکی از مواد معدنی ای که این درخت به آن احتیاج دارد و باید حتما در خاک آن بشد تا درخت از آن تغذیه کند پتاس است که به رشد بهتر گیاه کمک می کند و از سرما زدگی جلوگیری می کند

 آب :نیاز آبی آلبالو مانند گیلاس است، اما با این تفاوت که آلبالو نسبت به گیلاس به خشکی مقاوم تر است. آلبالو به دلیل دارا بودن ریشه های بلند که تا پنج متر می رسد نمی تواند آب  از ریشه ها عمیق تر جذب کند مخصوصا در فصل تابستان باید آبیاری به صورت منظم و عمقی انجام شود. درختان آلبالو به خاک های غرقاب حساس هستند و نباید بیش از حد آبیاری شوند.

نور:وجود نور مستقیم آفتاب حداقل به مدت ?-? ساعت برای درختان آلبالو لازم است. اگر درخت آلبالو را در مکانی به دور از نور بکارید میوه تولید نمی‌کنند که اگر هم تولید کند ترش مزه است. در واقع وجود نور مستقیم آفتاب باعث شیرین شدن میوه می شود.

هرس :نکته دیگری که در مورد کاشت درخت آلبالو باید بدانید این است که درخت آلبالو احتیاج به هرس کردن ندارد مگر اینکه شاخ و برگ های آن دچار آسیب و شکستگی شده باشد.

https://alphanahal.ir/

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.